Har DU lyst til å bidra til at barn som trenger støtte får mulighet til å delta i fritidsaktiviteter?

VI trenger frivillige til prosjektet "Aktive Sammen"

Sarpsborg Frivilligsentral deltar i pilotprosjektet «Aktive Sammen» hvor målet er å teste ut en metode for å inkludere barn og unge, med behov for støtte, i organiserte fritidsaktiviteter sammen med andre barn.

Prosjektet er finansiert av Bufdir og ledes av Norges Frivilligsentraler (NFS). Prosjektet bygger på Fritidserklæringen som har som mål at «alle barn, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon, skal ha mulighet til å delta jevnlig i minst en organisert fritidsaktivitet sammen med andre barn».

Vi trenger frivillige som kan sette av 2-6 timer i uka til å hjelpe til. Dette kan være:

  • å kjøre barn til aktivitet
  • å delta sammen med barnet i aktivitet
  • å passe på søsken slik at mor/far selv kan følge barnet til aktiviteten
  • å hjelpe til når det skal skaffes treningsutstyr
  • å delta på dugnad i foreningen når mor/far ikke kan

Det er barnets interesser, valg av aktivitet og behov for støtte som avgjør hvilke oppgaver som må løses for å få barna med i de ulike fritidsaktivitetene. Barna er i alderen 6-12 år og rekrutteres i samarbeid med Sandesundsveien barneskole.

Andre samarbeidspartnere er Sarpsborg Musikkråd, Sarpsborg Idrettsråd, samt to brukerrepresentanter med tilknytning til henholdsvis NAV Sarpsborg, team flyktning og Ungdommens Kulturhus.

For å bli frivillig må du ha fylt 18 år, levere politiattest, undertegne taushetserklæring og gjennomføre intervju. Du vil få innføring i arbeidsmetoden "Aktive Sammen", oppfølging og veiledning, samt tilbud om å utveksle erfaringer med andre frivillige i prosjektet.

Er du interessert?

Da kontakter du prosjektmedarbeider Harald Nicolaisen på e-post harald.nicolaisen@sarpsborg.com eller telefonnummer 461 20 125.

Les mer om prosjektet på nettsidene til Norges Frivilligsentraler 

2024 © Sarpsborg Frivilligsentral